Acupunturist Nijmegen
telefoonnummer therapeut den haag 024 - 377 07 88
e-mailadres acupunctuur nijmegen info@acupunctuurnijmegen.com
acupunctuur nijmegen

Wat is acupunctuur?

Wat houdt acupunctuur nou precies in en hoe werkt het in de praktijk? Hier vindt u een uitleg over acupunctuur en haar behandelprincipes.
 

Acupunctuur: een natuurlijke en effectieve geneeswijze

Acupunctuur is een alternatieve en geheel natuurlijke geneeswijze en maakt onderdeel uit van de Traditionele Chinese Geneeskunde.
Acupunctuur maakt bij de behandeling gebruik van kleine naaldjes die op specifieke punten op het lichaam worden geplaatst, ook wel de acupunctuurpunten genoemd. Dit zijn de punten op het lichaam die op onze meridianen liggen en waarlangs de lichaamsenergieën stromen. Deze energieën kunnen worden gezien als tweezijdig, zoals Yin en Yang (vrouwelijk en mannelijk). Wanneer deze energieën niet in balans zijn kunnen er bepaalde complicaties optreden die verholpen kunnen worden door het herstellen van de juiste balans.

Met acupunctuur is het mogelijk om de natuurlijke balans van ons lichaam weer te herstellen en om de energiestromen van het lichaam te versterken of te vernieuwen. Hiermee zet acupunctuur tevens het lichaam en de geest aan tot meer zelfgenezing.

Acupunctuur kenmerkt zich door een holistische aanpak. In de acupunctuur wordt een mens als een tweeledig wezen gezien (lichaam en geest) die op interactieve wijze in contact staat met haar omgeving. Vanuit deze visie van verbondenheid worden de acupunctuurbehandelingen uitgevoerd en voorbereid.

Dit betekent dus dat er bij een behandeling altijd wordt gekeken naar alle aspecten die van invloed zijn of zijn geweest op een bepaalde klacht.


Neem vrijblijvend contact met mij op

Wanneer u al in behandeling bent bij uw huisarts, fysiotherapeut of bij een andere behandelaar, dan kan acupunctuur als complementair worden ingezet. Voor meer informatie over de mogelijkheden van acupunctuur verzoek ik u om vrijblijvend contact met mij op te nemen via het contactformulier op deze website: online contactformulier Acupunctuur Nijmegen ASPN.
 
acupuncturist nijmegen Lambčrts
Doriët Lambčrt
"Acupunctuur leidt vaak tot blijvende verbetering, dat vind ik prachtig."

Heeft u nog vragen?

Neem dan vandaag nog even vrijblijvend contact met mij op: contact acupunctuur nijmegen
Acupunctuur Nijmegen is lid van: